WIE ZIJN WE?

Aanbod

 

Op deze pagina vindt u allerhande informatie over de verschillende disciplines omtrent de motorsport. Klik op één van de links aan de linkerkant om onmiddellijk naar één van de gewenste discipline te gaan.

Motorcross

Hierbij is het de bedoeling op zo snel mogelijk een parcours af te leggen over een ruwe en golvende ondergrond.

VMBB-jaarvergunninghouders motorcross kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de BMB-kalender en de FIM-Europe open kalender.

In geval dat er geen wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot op vertoon van zijn vergunning deelnemen aan een wedstrijd bij de federaties VLM of MCLB. In geval er wel een wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot enkel deelnemen bij de andere federaties mits het voorleggen van een afvaardiging van zijn federatie. De verzekering van de federatie waarbij de piloot is aangesloten dekt de deelname aan deze wedstrijd. Afvaardiging schriftelijk, en minimaal 1 week voor de wedstrijd, aan te vragen via het VMBB-secretariaat.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Enduro

De bedoeling van enduro is om zo snel mogelijk een traject af te leggen dat gedeeltelijk op de openbare weg loopt, en gedeeltelijk op onverharde wegen.

De wedstrijden tellend voor het BK enduro 2019 zijn terug te vinden op de BMB-website. VMBB-jaarvergunninghouders Enduro kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM-Europe open kalender.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Snelheid/Classics

Deze discipline wordt ook wel baanwedstrijd genoemd. Hier kunnen al dan niet zijspannen gebruikt worden. Een onderdeel van deze discipline is de Classic Bike.

De wedstrijden tellend voor het BK snelheid 2019 zijn terug te vinden op de BMB-website. VMBB-jaarvergunninghouders kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de Regionale kalender en de FIM-Europe open kalender.

De wedstrijden tellend voor het BK Classic Bike 2019 zijn terug te vinden op de BMB-website. VMBB-jaarvergunninghouders kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de  FIM-Europe open kalender.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Supermoto

Deze discipline kan men beschouwen als een combinatie van snelheid en cross. Hierbij wordt een speciale motor gebruikt en wordt er zowel op de baan als op een onverharde ondergrond gereden.

De wedstrijden tellend voor het BK Supermoto 2019 zijn terug te vinden op de BMB-website. VMBB-jaarvergunninghouders kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM-Europe open kalender.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Speedway

Speedway wordt beoefend op een ondergrond van zand, modder en soms zelfs ijs. Deze motors hebben maar 1 versnelling en hebben geen remmen. In de rechte stukken maakt men snelheid, terwijl de bochten van de piste gebruikt worden om het achterwiel extreem te laten driften.

De wedstrijden tellend voor het BK Speedway 2019 zijn terug te vinden op de BMB-website. VMBB-jaarvergunninghouders kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM-Europe open kalender.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Trial

Individueel, en in de snelst mogelijke tijd, een met natuurlijke hindernissen afgelijnd parcours afleggen zonder, of met zo weinig mogelijk keer, voet aan grond te zetten.

De wedstrijden tellend voor het BK trial 2019 zijn terug te vinden op de BMB-websiteVMBB-jaarvergunninghouders kunnen met hun vergunning ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM-Europe open kalender.

Klik hier voor uitslagen van wedstrijden

 

Topsport

Het huidige MotorSportFuture zal binnenkort verdwijnen en onder de noemer van de VMBB fungeren. Later meer hierover.

 

Eerstvolgende evenementen

  1. Sluitingsrit

    28 september
  2. BK Motorcross Solo & Side-car

    29 september
  3. 26ste Herfsttoer

    5 oktober - 6 oktober